понедељак, 3. новембар 2014.

ЕВО НАС У ЈЕДНОМ МЕДИЈСКОМ ИЗВЕШТАЈУ СА САЈМА КЊИГА

http://www.zemun.rs/cms/opste-strane/dogadjaji-u-zemunu

ЗЕМУНСКИ ИЗДАВАЧИ НА МИНУЛОМ САЈМУ КЊИГА
Међу стотинама издавача и ове године су наступили књижари из Земуна.
Скромнији, мањи штандови, пресељени у слабије посећене хале, осим изузетака, општи је утисак, потврђен у размени утисака.
''ЈРЈ'' се померио на јефтинију локацију, али је заузео и даље пространу површину. Запослени се жале да посетилаца нема мање него раније, али да много више разгледају него што купују.
''Феникс либри'' се ове године преселио у халу 4, на мањи штанд. ''Хлеб, па књига''- каже наша саговорница са овог штанда.
Криза  се осећа и код ''Мост арта'', без обзира на богату понуду наслова.
Разочаравајући је и први наступ УГ ''Култура''-интересовања за издања има, али су купци ретки.
Само је „Мирослав“ ове године са галерије сишао у халу 2а, на репрезентативније место. Међутим, чак и у златотиску, и с невероватним попустима, класици српске писмености нису претерано скренули пажњу купаца.
Опште мишљење о тешкој кризи у коју је запало издаваштво и књига дели и Радмила Лабан, директорка ОШ“Вељко Рамадановић“. Својим јединственим програмом, чак и презентацијом  асистивних технологија, није задовољавајуће привукла  просветаре инклузивног система.
Све у свему, намеће се утисак  да је, евентуално књига по посетиоцу, уз сајамске услове и попусте, биланс минулог 59.међународног сајма књига, највеће регионалне манифестације.

Нема коментара:

Постави коментар