понедељак, 14. април 2014.

"CooltURA" PREDSTAVLJA IZLOŽBU FOTOGRAFIJA DRAGANA STOJANOVIĆA "GAMLA STAN STOCKHOLM"- STARI GRAD STOKHOLM

Udruženje "CooltURA" nastavlja svoju misiju.
U Umetničkoj galeriji i ateljeu "Čubrilo" u zemunskoj kuli na Gardošu 25.aprila sa početkom u 19 h biće održana izložba fotografija GAMLA STAN STOCKHOLM, Starog grada Stockholma
autora DRAGANA STOJANOVIĆA. Izložbu će, kako je najavljeno iz kancelarije ambasade Kraljevine Švedske u Srbiji, otvoriti Nj.E. ambasador KRISTER ASP!

Do 5.maja 2014.godine javnosti će biti izloženo više do 30 fotografija.
Dragan Stojanović je Zemunac, rođen 1952. godine u Kruševcu..  Živi i radi u Švedskoj.
Izuzetno svestran: fotograf, žurnalist, pisac  dramskih tekstova, prevodilac, reziser, proizvođač štampanih medija ( časopisi, reklame, tabloidi) i muzičar.
Studirao u Malmeu, Lundu i Stockholmu na Filozofskom fakultetu, a diplomirao na Katedri za pedagodiju i na Katedri  za filmologiju 1987. godine u Stockholmu. Studirao je i psihologiju, knjizevnost i astronomiju.
Magistrirao je na filmologiji 2007. godine.
Bio je direktor IT smera.u školi za odrasle NTI.  Kao  free lance radio je u  redakcijama najuglednijih časopisa, kao što su: Computer Sweden, DatorMagazin, PC Hemma, Industristandard, PC Plus, IT Nyheter, MacWorld, Nordiska bredband, Hybrid, Fotografisk tidskrift i NyttIT.(U časopisu PC Plus radio kao urednik novosti, a u “ NyttIT” kao glavni i odgovorni urednik).
Član uprave oba  udruženja novinara u Švedskoj.
Režirao, pisao scenario i snimio više desetina kratkih i dokumentarnih filmova ( najviše u saradnji sa producentskom kućom ROC Bildproduktion ali i  sa drugim produkcijskim kućama).
Do sada imao dve samostalne izložbe fotografija u rodnom Kruševcu.
Imao je samostalnu izložbu slika u  Malmeu i izložbu u saradnji sa slikarom Kenneth-om Johansson-om  u Stockholm.
Učestvovao na nekoliko zajedničkih izložbi press fotografije u Stockholmu.
Tokom dugogodišnje uspešne i plodne novinarske karijere objavio je više hiljada zapaženih tekstova i, naročitofotografija, koja ga je potpuno osvojila i zaokupila, te joj se u poslednje vreme posebno posvetio. Iz takve posvećenosti je nastala i ova izložba…

Govori švedski i engleski jezik.

1 коментар: