уторак, 8. април 2014.

"NA PUTU ZDRAVLJA"

Udruženje "Na putu zdravlja"

Poslednjih desetak godina kod nas i u svetu je ekspanzija u oblasti zdravog života i zdravijeg načina pripreme obroka, što znači da zdrava hrana zauzima značajno mesto na tržištu.

Udruženje je osnovano sa osnovnom idejom da se pojedinci i institucije iz okruženja informišu i usmere ka zdravijem pristupu ishrani i životnim navikama, a prilagođeno potrebama i mogućnostima prosečnog čoveka. Konačni cilj udruženja je poboljšanje kvaliteta života, kao i održavanje zadovoljavajućeg nivoa zdravlja sa minimalnom upotrebom industrijski prerađene hrane, aditiva i hemijskih supstanci.

Udruženje u svom  radu i usmerenju ne vezuje ni za jedan definisan koncept ishrane : makrobiotika, vegeterijanstvo, veganstvo i sl. nego da na osnovu dugogodišnjeg znanja i istraživanja, i praćenja svakodnevnih promena u istraživanjima pokušamo pojedincu da objasnimo i upoznamo ga sa zdravijim pristupom pripreme i konzumiranja namirnica koje se nalaze u našem  okruženju.

Rezultati primene principa zdrave ishrane i zdravih navika na sopstveni život su vidni regulisanje telesne težine, trajna eliminacija masnih naslaga, podizanje imuniteta, regulisanje krvnog pritiska, holesterola, triglicerida i podizanje opšteg stanja na zavidan nivo (eliminisanje nadutosti, bolji san, budjenje bez poznatog osećaja težine i umora). Ne sme se zaboraviti ni osećaj zadovoljstva koji je subjektivan ali svakako značajan.

Načini na koje će udruženje svoja saznanja prenositi na krajnje korisnike su različiti i biće bazirani putem prezentacija, kurseva i dnevnih radionica, tematskih i pojedinačnih predavanja.
Najvažnija je kompletna edukacija koja objedinjuje i teorijsko znanje i praktičan rad. Jer samo teorijsko znanje, naročito brojna i sve glasnija upozorenja šta nije zdravo konzumirati apsolutno nije dovoljno.


Bez praktičnog rada i uvida u način pripreme obroka, korisnici ne mogu sklopiti kompletnu sliku samim čitanjem recepta, a konzumiranje pripremljenih obroka podspešuje korisniku želju da svoj način pripreme obroka usmeri na zdrav način.

Nada Licina

Udruzenje "Na putu zdravlja"

Нема коментара:

Постави коментар