среда, 23. април 2014.

"НАРОДНИ БУДИЛНИК" ПРЕДСТАВЉЕН ЧИТАОЦИМА У ЗЕМУНУ

Пред неколико десетина љубитеља писане речи у Земунској библиотеци "Свети Сава" 23.априла 2014.године представљен је бестселер "Народни будилник", који је својом појавом изазвао велику пажњу читалаца и најшире јавности.
Програм је водила победница недавног општинског и градског такмичења рецитатора Београда, Маја Бојић.


Уна Миљуш, ученица трећег разреда земунске Музичке школе "Коста Манојловић" у класи професорке клавира Иване Тодоровић извела је познату Бетовенову композицију "За Елизу", чиме је отворила вече посвећено заборављеним српским великанима којима се Драган М. Милошевић бавио у својој првој књизи "Народни будилник".
Затим је о књизи, начину на који је настајала, којим се обраћа читаоцима и њеним дуговечним порукама говорио рецензент и публициста Томислав Кресовић.
У наставку занимљиве вечери, коју су с бројним учесницима поделили и познати људи из наше средине и Земуна: члан Већа општине Земун Милосав Стаменов, извршни директор организације Пријатељи деце Земуна Милан Илијин Мицко, пијанисткиња Љиљана Арсеновић, Нена Лаловић, Вера Цврковић и многи други, конефранса је прочитала одломак из књиге о Краљици Мајци Марији Карађорђевић, коју аутор у овој књизи није заборавио поштујући вољу српског народа, а рехабилитовану и правно управо ових дана!
У наставку представљања, дует са Уном извео је на кларинету мали Аљоша, ученик другог разреда МШ "Коста Манојловић".
Вече је наставила представљајући делатност Удружења "CooltURA" и први корак-управо објављивање прве књиге физико-хемичара Драгана М. Милошевића, његова председница Жана Живаљевић.
"Трудимо се да од ових представљања направимо догађаје за памћење.
У свакој средини ћемо ангажовати најбоље и најкреативније што она има, јер је то квалитет који иде уз овако добру књигу"-образложила је концепцију новог земунског удружења његова председница.
Она је у том смислу најавила и други, нови догађај- изложбу фотографија Драгана Стојановића о Старом граду Штокхолму у Уметничкој галерији и атељеу "Чубрило" коју ће 25.априла у 19 часова отворити амбасадор Шведске у Србији Њ.Е. господин Кристер Асп
http://ugcooltura.blogspot.com/2014/04/cooltura-predstavlja-izlozbu.html.
Живаљевићева је истакла да градови у Србији упућују позиве за гостовања аутору, рецензенту и издавачу, што обавезује на друго издање, али и обећане допуне, које пристижу-јер аутор "Будилника" наставља са постовима.
У пријатељској и опуштеној атмосфери аутор Драган М. Милошевић, рођен у Земуну, где је и завршио Земунску гимназију, изузетно је надахнуто говорио о свом првенцу "Народном будилнику". О личностима којима је био фасциниран, о изворима из којих је црпео податке и грађу, о свом покушају да направи корисну књигу за сваки дом, која би се отварала и читала 365 дана у години.
Говорио је о забораву, великанима чија имена су многи у публици први пут чули и упознавао их са њиховим делима.
У таквом тону вече је брзо прошло.
А пред караваном "Народног будилника" су заказане промоције по градовима Србије и посао припреме допуњеног и вероватно делимично и измењеног издања.








КЊИГА СЕ МОЖЕ НАРУЧИТИ ПРЕКО ИЗДАВАЧА: 061 628 12 90 ИЛИ ДИРЕКТНО ОД АУТОРА: 064 8998177.


Нема коментара:

Постави коментар